• Re: fTelnet not showing upload & download buttons

    From Waethorn@VERT to All on Sun Sep 4 22:38:39 2022
    Setting up an instance of Synchronet and noticed fTelnet isn't showing the upload and download buttons for the Ymodem-G support. I've gone into modopts.ini and added the two lines under the "web" block:

    ftelnet_menubar = true
    ftelnet_xfer = true

    The menubar shows up. The upload and download buttons in the Menu button popup don't. I tried this on Vert and I can see them there. Is there something else I have to modify to enable this?

    When I look at the page source in the browser, I can see that the url that's being generated indeed says noxfer on it, so I'm not sure if there's a script error somewhere (I'm not great with JavaScript).

    Re: fTelnet not showing upload & download buttons
    By: Waethorn to All on Sat Sep 03 2022 11:01 am

    That looks correct:
    lib/ftelnet.js: return (settings.ftelnet_rip ? 'rip' : 'norip') + '.' + (settings.ftelnet_xfer ? 'xfer' : 'noxfer');

    That "settings" object is read from the [web] section of modopts.ini, and that matches what I have set on Vertrauen.

    BTW, this is the wrong message area for Synchronet support questions: http://wiki.synchro.net/howto:support
    --
    digital man (rob)

    Yeah, I thought it looked right. But then I tried adding a rip line in settings and it's not using that setting either. Funny how the menubar one stil works though. I'll try a fresh install and see how that goes (this is just a test instance before I get rolling for good).

    ---
    ■ Synchronet ■ Vertrauen ■ Home of Synchronet ■ [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From Waethorn@VERT to All on Sun Sep 4 23:42:38 2022
    I'll try a fresh install and see how that goes (this is just a test instance before I get rolling for good).

    I might've originally copied and pasted off the website. Maybe the encoding was off. I did a clean install anyway and just typed in the lines into the config file and it's working now.

    ---
    ■ Synchronet ■ Vertrauen ■ Home of Synchronet ■ [vert/cvs/bbs].synchro.net
  • From DesotoFireflite@VERT/VALHALLA to Waethorn on Mon Sep 5 12:39:09 2022
    Re: Re: fTelnet not showing upload & download buttons
    By: Waethorn to All on Mon Sep 05 2022 12:38 am

    Setting up an instance of Synchronet and noticed fTelnet isn't showing the upload and download buttons for the Ymodem-G support. I've gone into modopts.ini and added the two lines under the "web" block:

    ftelnet_menubar = true
    ftelnet_xfer = true

    The menubar shows up. The upload and download buttons in the Menu button popup don't. I tried this on Vert and I can see them there. Is there something else I have to modify to enable this?

    Following Thread

    Yeah, I have the same issue, but havn't had time to look into it. I set it back the way it was till I get time to work on it further.

    SysOp: C.G. Learn, AKA: DesotoFireflite
    Valhalla Home Services! - (Synchronet) - bbs.valhallabbs.com:23
    A Gamers Paradise - Over 250 Registered Online Game Doors!

    --- Don't eat the yellow snow!
    Synchronet Valhalla Home Services USA http://valhalla.synchro.net
  • From Waethorn@VERT to DesotoFireflite on Mon Sep 5 15:08:41 2022
    I dunno if typing it manually fixed it or if there was some other issue that a clean install fixed. If the encoding was off, it might not have read the punctuation symbols _ and = or spaces correctly if you copy and paste from the help website, like I probably did the first time. See my above response. I edited it with Notepad in Windows 11 (the Store version which gets updated more often - in both tries) but it works now.

    ---
    ■ Synchronet ■ Vertrauen ■ Home of Synchronet ■ [vert/cvs/bbs].synchro.net